Termokamera FLIR E60

Termokamera FLIR E60

FLIR E60 är för dig som önskar en värmekamera som kan lite mer än de billiga helautomatiska kamerorna.

LD-nummer

9159

Beskrivning

FLIR E60 har både Bluetooth och WiFi kommunikation, vilket ger dig några smarta funktioner såsom kommunikation med Tablet och/eller Smartphone.

FLIR E60 har en detektor på 320x240 pixlar och en känslighet på 0,05°C. Kameran är bl.a. perfekt till byggnadstermografering, EL-, VVS-, ventilations-, bil- och industriapplikationer.

Digitalkamera är självklart inbyggd i FLIR E60, så du kan dokumentera ditt termografiuppdrag professionellt med både termobild och ett vanligt foto.

FLIR E60 har en stor 3,5” LCD färg touchskärm, som gör det enkelt att se de viktiga detaljerna. Kameran betjänas antingen med hjälp av touchskärmen eller med knapparna som är placerade under skärmen.

MSX eller Multi Spectral Dynamic Imaging är en FLIR-patenterad funktion, som tidigare har varit förbehållet FLIR:s high-end kameror - men nu finns funktionen också i Exx-serien. MSX är en vidareutveckling av funktionen fusion, och ger en knivskarp bild. När MSX är aktiverat, läggs fotodetaljer över i IR- bilden och det ser ut som om detaljerna är präglade i termobilden. Texter eller märkning på komponenter träder tydligt fram i termobilden. Denna fantastiska funktion skall upplevas!

Med funktionen bild i bild (PIP) ser du termobilden i en box med det visuella fotot som bakgrund och det blir enklare att lokalisera objekt/intressepunkter.

Kamerorna i FLIR Exx-serien väger bara 880 gram (inkl. batteri), men är samtidigt robust byggda och tål ett fall på 2 meter. Exx-serien är godkänd till kapslingsklass IP54.

FLIR E60 har inbyggd WiFi-kommunikation - ladda gratis ner FLIR Tools Mobile App (Apple iOS eller Android styrsystem) och du kan överföra bilder från kameran till din tablet och/eller smartphone och här analysera bilder samt generera en enkel PDF-rapport.

När du köper en FLIR värmekamera är både menysystem i kameran, manualer och programvara på svenska - så du kommer enkelt igång med din nya kamera. FLIR Tools programvara till både PC och/eller MAC kan hämtas och installeras gratis. Om du behöver en mer avancerad analys-/rapportprogramvara med fler funktioner och rapportgenerering i MS Word, kan du hos Elma köpa en licens till den utvidgade versionen FLIR Tools PLUS.

FLIR E60 levereras komplett i en robust väska med batteri, strömförsörjning, USB-kabel, videokabel, SD-kort, handrem, kalibreringscertifikat, FLIR Tools programvara och användardokumentation på CD.

TEKNISKA DATA

Detektor:

320x240 pixlar

MSX upplösning

320x240 pixlar

Känslighet:

0,05°C (vid 30°C)

FOV:

25° x 19°

IFOV:

1,36 mrad

Närgräns:

40 cm

Temperaturområde:

-20...650°C (2 områden)

Noggrannhet:

±2°C eller ±2%

Uppdatering:

60Hz

Fokus:

Manuell

Display:

3,5

Digitalkamera:

3,1 Mpixel

Ljudupptagning:

60 sek. (via Bluetooth)

Videoupptagning:

MPEG-4 till SD-kort

Streaming till PC via USB

Lasersikte:

Ja

Interface:

USB

Bluetooth

Wi-Fi

Composite video

Batteri:

Lithium-Ion

Täthetsklass:

IP54

Fallhöjd:

2 meter

Mått:

246x97x184 mm

Vikt:

0,825 kg (inkl. batteri)