Termokamera FLIR E5

Termokamera FLIR E5

FLIR E5 är utrustad med en 120x90 pixlars detektor samt digitalkamera.

LD-nummer

9157

Beskrivning

FLIR E5 är extremt enkel att använda, utvecklad till dig som önskar att komma i gång med termografering, men som inte har behov för en kamera med en massa funktioner och inställningar.

Peka-och-skjut är grundidéen i FLIR E-serien - kamerorna är helt automatiska och der är inga svåra inställningar. Du pekar kameran mot objektet, trycker på utlösaren och bilderna sparas i minnet i JPEG-format. Filen innehåller alla temperaturdata för efterföljande analys i den medföljande rapportprogramvaran, som självklart är på svenska.

Det inbyggda digitalkameran och den FLIR patenterade funktionen MSX gör termobilderna ännu skarpere. När MSX-funktionen är aktiverad, ”smälter” fotodetaljerna samman med termobilden och bilden på den stora LCD-skärmen framstår väsentligt skarpare än du förväntar dig av en kamera i denna prisklass. Med MSX blir det väsentligt enklare att lokalisera de olika komponenterna i bilden och därmed blir felsökning och analys enklare.

FLIR E-serien är perfekt för hantverkaren, installatören och teknikern som önskar att använda termografi i samband med installation, reparation och felsökning på t.ex. värmeanläggningar, elcentraler, golvvärme, vattenläckor, kontroll av isolering, köldbryggor och andra temperaturrelaterade problem.

FLIR E5 levereras komplett i en robust väska med batteri, strömförsörjning/laddare, USB-kabel, svensk manual på CD-ROM och gratis nedladdning av FLIR Tools analys-/rapportprogramvara till Windows, MAC, iOS och Android.

TEKNISKA DATA

IR upplösning:

120x90 pixlar

MSX upplösning:

320x240 pixlar

Känslighet:

0,10°C (vid 30°C)

FOV:

45° x 34°

IFOV:

6,9 mrad

Närgräns:

50 cm

Temperaturområde:

-20...250°C (2 områden)

Noggrannhet:

±2°C eller ±2%

Uppdatering:

9Hz

Fokus:

Fokus fri (fixed fokus)

Display:

3"

Digitalkamera:

640x480 pixlar

Minne:

Inbyggt Flash-minne

till mer än 500 set med bilder

Filformat:

Standard JPG (14 bit mätdata inkl.)

Interface:

USB

Batteri:

Lithium-Ion

Kapslingsklass:

IP54

Drop test:

2 meter

Mått:

244x95x140 mm

Vikt:

0,575 kg (inkl. batteri)