Spänningskvalitetsanalysator

Spänningskvalitetsanalysator

Vega 78 är en spänningskvalitetsanalysator.

LD-nummer

9155

Beskrivning

Vega 78 är en spänningskvalitetsanalysator som kan användas till bl a loggning av förbrukning och felsökning på motorer och liknande. Denna modell gör det möjligt att logga 251 parametrar samtidigt, i upp till 3 månader med en integrationstid på 15 minuter. Loggningsintervallen kan ställas från 1s upp till 1 timme. Instrumentet kan mäta och lagra TRMS-värden för både AC/DC spänning och ström, kW, kVAR, kVA, Power Factor - och mäter med 4 strömtänger, så att även nollströmmen kan analyseras.

Vega 78 har en smidig touch-skärm och en intuitiv menyuppbyggnad som är lätt att navigera i. På skärmen kan man se alla loggade parametrar, samt aktuella TRMS-värden. Man kan även få upp hjälpfunktionen på skärmen, för att få hjälp med t ex anslutning och inställningar av instrumentet. Vega 78 kan ställas in för att mäta på olika jordsystem, 1-fas, 2-fas och 3-fasinstallationer, med eller utan nolla mm. Utöver TRMS-värdena kan instrumentet även logga spänningskvalitetsparametrar såsom övertoner (upp till den 49:e), obalans, spänningsförändringar etc.

Instrumentet kan testa alla de spänningskvalitetsmässiga parametrar som krävs för en analys enligt EN50160. Denna norm dikterar hur god spänningskvaliteten SKALL vara, oavsett var den mäts. Instrumentet mäter crest factor för indikering av övertoner, cosphi, power factor samt kWh. Man kan ta snapshots av en skärmbild för användning i en rapport t ex. Alla data lagras på ett CF-kort och kan överföras till en dator med medföljande USB-interface - där man sedan kan analysera och dokumentera med den medföljande windowsprogramvaran.

Vega 78 levereras komplett med uppladdningsbara batterier, väska, 4st strömtänger, 5st prober för spänningsmätning, windowsprogramvara, USB-kabel samt manual.

TEKNISKA DATA

Spänning

2-1000V AC/DC

Noggrannhet

+/-0,5%+2D

Ström

15-3000A

Noggrannhet

+/-0,5%

Effekt

0,0-9,999M W/VAR/VA/Wh/VARh

Minne

15MB internminne, kan utökas med CF-kort

Display

Grafisk, belyst multidisplay

Upplösning

320x240 pixels

Mått

235x165x75mm

Vikt

1000g

IP-klass

50

Batterier

Uppladdningsbara Li-ION 3,7V